top of page
  • S.Jacobs

Maatregelen i.v.m. Corona Crisis

Bijgewerkt op: 16 apr. 2021

Beste cliënt,

Door de corona crisis die momenteel heerst, zijn er door Nederland diverse maatregelen getroffen.

Hier een korte opsomming van belangrijkste maatregelen die er nu zijn. Tevens een link naar een check of u in aanmerking komt van de eenmalige uitkering van 4000 euro.


1. NOW: Loonsubsidie die is bedoeld voor werkgevers die hun omzet zien wegvallen (tenminste 20%) maar wel personeel in dienst houden. Aanvragen bij UWV. https://www.uwv.nl/werkgevers/actueel/tijdelijke-noodmaatregel-overbrugging-werkgelegenheid-gepresenteerd.aspx 2. TOZO: bijstand voor zelfstandigen aan te vragen bij de gemeente. Deze regeling staat in principe ook open voor DGA's van een BV. TOZO bevat ook een regeling om 10.000 euro tijdelijk te lenen. 3. TOGS: een eenmalige uitkering van 4000 euro voor Nederlandse ondernemers die gedwongen moesten sluiten of erge last hebben. Voorwaarde is een inschrijving bij de Nederlandse Kamer van Koophandel met een bepaalde branchecode. Aanvragen via RVO.nl. Check hier of aanvraag mogelijk is door onderaan het KVK-nummer in te voeren. https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/tegemoetkoming-schade-covid-19#block-agnl-kvk-api-kvk-block 4. VERRUIMDE BORGSTELLING MKB-KREDIETEN. Loopt via Nederlandse banken. Het betreft hier leningen. 5. UITSTEL BETALING BTW EN LOONHEFFING: Nadat naheffingsaanslagen zijn opgelegd, kan er uitstel worden aangevraagd. Dit is geen afstel. Aan te vragen via ons. Om te voorkomen dat bij niet-betaling door een BV je privé aansprakelijk wordt voor de schulden van de BV, moet er binnen 14 dagen een melding betalingsonmacht gebeuren. Zie https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/themaoverstijgend/programmas_en_formulieren/melding_van_betalingsonmacht_bij_belastingen_en_premies 6. VERLAGING VOORLOPIGE AANSLAG: Via ons aan te vragen.

7. VERLAGEN GEBRUIKELIJK LOON DIRECTEUR: Dat is wellicht mogelijk, maar wordt achteraf door inspecteur beoordeeld. In verliessituaties zou de belastingdienst coulant zijn en dit snel accepteren. Laat ons weten of we het loon moeten verlagen.

Momenteel werken we veel thuis. Besprekingen houden we momenteel niet op kantoor. Dit kan wel via telefoon.

We hopen dat iedereen gezond blijft of wordt en dat de crisis snel voorbij is.

67 weergaven

Comments


bottom of page